سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گلچین مطالب وب


نیازمندیهای مهناد -درج آگهی رایگان - تبلیغات رایگان - تبلیغات اینترنتی - خرید و فروش بی واسطه

نظر
&

اینترنت اشیا چیست


 

 

  • اینترنت اشیا چیست

    اینترنت اشیا چیست

    در دنیای امروز که بشر روز به روز در حال رشد و تکامل است، طراحی و اجرای این فناوری سبب سهولت در کسب وکارها و زندگی می شود.
    تاریخچه اینترنت اشیا
    ایده اولیه اینترنت اشیا را نیکلا تسلا در سال1926پیش بینی کرد. او چنین بیان کرد، وقتی که شبکه های بی سیم در سراسر دنیا راه اندازی و به هم متصل شوند، کل کره ی زمین به یک مغز بزرگ تبدیل خواهد شد.
    در سال1980میلادی اولین بار دستگاهی هوشمند طراحی شد که این دستگاه با اتصال به اینترنت اطلاعاتی از قبیل اینکه، آیا نوشیدنی داخل دستگاه خنک است یا خیر را به سیستم مرکزی اعلام می کرد.
    درسال1991 نمونه ی اولیه کامپیوترهای امروزی ساخته شد وباعث شد تا دستگاه های بیشتری به یکدیگر متصل شوند.
    درسال1994 از طریق استاندارهای IEEE دستگاه های مختلفی به یکدگیر متصل شدند ویک نوع داده برای تعداد زیادی دستگاه به صورت بی سیم ارسال شد.
    نظریه قطعی اینترنت اشیا اولین بار در سال 1999 توسط کوین اشتون مطرح شد، اون دنیایی را تصور کرد که در آن حتی اشیا بی جان نیز باهم در ارتباط هستند و برای خود یک هویت دیجیتال دارند.
    طبق اعلام رسمی کمپانی سیسکو در سال های 2008 و2009 میلادی، تعریف اینترنت اشیا به شکل امروزی ارائه شد و به مرور زمان افراد وشرکت های زیادی به فکر تولید ابزارهایی که در تعامل با اینترنت هستند افتادند.
    و باید چنین گفت که اینترنت اشیا، تنها چندسال است که مورد استفاده بشر قرار گرفته است.

    تعریف اینترنت اشیا(Internet Of Things)
    اینترنت اشیا، مجموعه ای از اشیا فیزیکی متصل به هم از طریق اینترنت است که، تبادل داده واطلاعات در این بستر انجام می پذیرد. این اجزای فیزیکی شامل اشیا، حیوانات،انسانها و.. است.برای مثال، تصور کنید تاریخ مصرف یکی از خوراکی های موجود در یخچال به اتمام رسیده، شما با بهره گیری از این روش می توانید به طور خودکار از این موضوع مطلع شوید.
    آمار رشد اینترنت اشیا
    درسال 2017 براساس پیش بینی موسسه گارتنر،  اعلام شده است که حدود هشت میلیارد وچهارصد میلیون اشیا به اینترنت متصل هستند و آمار نشان داده این اتصال نسبت به سال2016 نزدیک به 30درصد افزایش یافته، همچنین طبق پیش بینی های اخیر این موسسه در سال2020 میلادی حدود 20میلیارد اشیا در این بستر قرار می گیرند البته براساس بررسی های اخیر مشخص شده این فضا 50میلیارد اشیا را نیز تحت پوشش قرار می دهد.

    اینترنت اشیا

    ساختار اینترنت اشیا
    -سنسورها: انواع مختلفی دارند ومعمولا داده های آنالوگ را به دیجیتال تبدیل می کنند. توان مصرفی پایینی دارند ونمی توانند پردازش خاصی برروی داده ها انجام دهند.
    آنها وظیفه دریافت اطلاعات وسیگنال های ارتباطی را دارند. وپس از آن که داده های غیرمفید را از چرخه حذف کردند. اطلاعات را به لایه ی بالاتر که وظیفه پردازش و ذخیره را دارد ارسال می کنند.
    -پردازش:سنسورها اطلاعات را به این لایه می فرستند تا پردازش اولیه روی آنها صورت گیرد.
    -شبکه واینترنت:این لایه بستر ارتباطی اینترنت اشیا را فراهم می کند. معمولا سرورها با دروازه های اینترنت ارتباط برقرار می کنند تا به پردازنده محلی متصل شوند وداده ها باارزش را از پردازنده محلی دریافت کنند. سپس اطلاعات را به لایه بالاتر ارسال می کنند.
    -ذخیره سازی و پردازش ابر:در این لایه داده ها جمع آوری و محاسبه می شوند ودر پایان نتیجه پردازش مشخص می شود.

    مزایا اینترنت اشیا
    -بهبود درکیفیت
    -بهبود در تعامل با مشتری
    -جمع آوری داده های پیشرفته تر
    -افزایش بهره وری
    -کاهش دور ریزها
    -صرفه جویی در هزینه ها
    -افزایش سرعت انجام کارها
    -صرفه جویی در زمان

    معایب اینترنت اشیا
    امنیت:یکی از اصلی ترین مشکلات اینترنت اشیا بحث امنیت است. با اینکه تحقیقات وبررسی های بسیاری در این خصوص انجام شده ولی محققان هنوز راه حل مناسب را پیدا نکرده اند.
    هکرها می توانند با اتصال به شبکه های بی سیم از اطلاعات محرمانه شما باخبر شوند وآنها را هک کنند.
    برای مثال هکرها می توانند اطلاعات شخصی بیماران که از طریق گجت ها و پوشیدنی های هوشمند به پزشک وبیمارستان ارسال شده است را هک و افشا نمایند.
    -حریم خصوصی:یکی دیگر از مسائل مهم در این حوزه حریم خصوصی است. استفاده از وسایل هوشمند می تواند حریم خصوصی افراد را تهدید کند و خطرساز باشد.
    دوربین های هوشمند، سیستم های انتقال صدا وسنسورهایی که برای مسائل امنیتی خانه طراحی شده اند می توانند به راحتی مورد حمله هکرها قرار گیرند.

    اینترنت اشیا
    پیچیدگی:برخی ازسیستم های اینترنت اشیا از نظر طراحی، نگهداری وبا توجه به استفاده از فناوری های جدید ومتعدد دچار پیچیدگی هستند.
    -انعطاف پذیری
    -دفع زباله های الکترونیکی
    -صرف هزینه های زیاد برای خرید تجهیزات هوشمند
    -صرف فضای کافی برای ذخیره داده ها واطلاعات
    -صرف انرژی مورد نیاز برای دریافت داده ها،پردازش و ذخیره اطلاعات
    این را هم باید خاطر نشان کرد که با وجود مزایا وکاربردهای اینترنت اشیا در بخش های مختلف که سبب افزایش کیفیت و ارتقا سطح زندگی افراد شده است، بهره گیری از این فناوری بسیار مثمر ثمر خواهد بود.

    کاربردهای اینترنت اشیا
    -ماشین های هوشمند و خودران
    -ابزارهای هوشمند درحوزه سلامت
    -خانه های هوشمند
    -ابزارهای هوشمند درمنازل
    -ابزارهای هوشمند درحوزه کشاورزی
    -ابزارهای هوشمند درحوزه نظامی
    و…

    تاثیرات اینترنت اشیا در حوزه هوشمندسازی منازل:زمانیکه افراد منازل خود را هوشمندسازی کنند. می توانند از مصرف بیهوده انرژی جلوگیری نمایند.
    با نصب گجت های هوشمند و از طریق اتصال به اینترنت، از وسایلی که باعث اتلاف انرژی می شوند، مطلع می شوید. به عنوان مثال اگر یک کابل شارژ بدون استفاده به پریز برق متصل باشد، روی گوشی هشداری مبنی بر مصرف بی رویه و اتلاف انرژی نمایش داده می شود.
    با راه اندازی سیستم های هوشمند از هدر رفتن انرژی آب و سایر انرژی های موجود جلوگیری می نمایید. همچنین برای بالا بردن سطح امنیت منازل نیز می توانید از آن بهره گیرید.
    یکی دیگر از مزایا اینترنت اشیا، اتصال اشیا خانه با یکدیگر است که سبب کاهش فعالیت، صرفه جویی در وقت وانرژی می شود.

    تاثیر اینترنت اشیا در حوزه پزشکی:با طراحی ساعت های هوشمند برای سالمندان و بیماران می توانید از وضعیت بیمار آگاه شوید. این اطلاعات از طریق سنسورهایی که در ساعت ها تعیبیه شده است، اطلاعات را به پزشک ارسال می کند.

    دلیل استفاده از اینترنت اشیا به نقل از جارچی
    انسانها از اول تاریخ تاکنون، در پی یافتن زندگی وکسب وکار بهتر هستند.
    اکنون با معرفی و ارائه اینترنت اشیا در سراسر دنیا این هدف تحقق یافته و انسانها می توانند به راحتی مسیر موفقیت خود را بپیمایند.
    اینترنت اشیا در زمینه های مختلف از جمله پزشکی، کشاورزی، دامپروری، بانکداری، فروش و… کاربرد دارد.
    می توان گفت این فناوری در زندگی بشر تاثیر بالقوه ای گذاشته است. در نتیجه یادگیری این تکنولوژی سبب پیشی گرفتن از سایر رقبا و افراد می شود.